joi, 23 iunie 2011

Intreaba-ma iar orice

46) Care consideri ca e cuplul cel mai nepotrivit dintre prietenii tai?

Alina si Darius. 

47) Daca ai renunta la unul dintre prietenii tai, care ar fi acela si care ar fi motivul pentru care nu l-ai mai vrea in preajma ta?

Pai... De-a lungul timpului am tot renuntat la prieteni care n-au ramas in viata mea dintr-un motiv sau altul. Cred ca s-au autoeliminat. Chiar nu am un prieten pe care nu l-as vrea in preajma mea. 

48) Cand ai castigat ultima data un concurs, un premiu?

Cred ca atunci cand Kerastase a organizat concursul in care trebuia sa vindem cat mai multe din produsele lor. Am participat doar pentru ca lucram la receptie, am castigat doar pentru ca s-a intamplat ca in luna aia sa vand mai multe produse Kerastase decat colega mea... si premiul, un ceas Armani, i l-am dat colegei mele, pentru ca si l-a dorit foarte mult.

49) Ce muzica te energizeaza?

Depinde de ce fel de energie am nevoie. Pot asculta Clayderman, sau muzica de relaxare pentru a ma destinde si a-mi reincarca bateriile, pot asculta trance si ma energizez din vocile care-mi plac atat de mult, pot dansa pe hip-hop, r&b si-mi revin imediat la viata... Sau pur si simplu ceva soul, pentru energizarea sufletului. 

50) Ce muzica nu ai in casa si nici nu vrei sa asculti?

Clar, manele. Si nici muzica populara cred... Si cu injuraturi. 

51) La ce program TV te uiti cel mai des?

La TV ma uit atat de rar, incat aproape am uitat ce program TV urmaresc cel mai des. Meciuri, la meciuri ma uit cel mai des. 

52) Ce emisiune crezi ca ai putea prezenta? Chiar daca n-ai nicio legatura cu acest domeniu?

Ceva amuzant. Ceva gen Ellen. Cred ca as putea prezenta asa ceva. 

53) Ce stii sa gatesti cel mai bine?

Tocmai am facut un... fel de doua feluri :). Un fel de ghiveci cu mai multe. Improvizatii cred ca stiu sa gatesc cel mai bine :).

54) Care ti se pare cel mai talentat om pe care-l cunosti personal?

Habar n-am. Talentat in ce face? Sau intr-o arta? Ma mai gandesc...

55) Ce te enerveaza cel mai mult? Poti face o lista lunga, daca e cazul...

Ma consider o persoana calma. Dar ma trezesc uneori enervandu-ma din chestii minore. Ma enerveaza dezordinea, dezorganizarea, ma enerveaza atunci cand intarzii, ma enerveaza atunci cand pierd timpul si nu-l folosesc in niciun fel, ma enerveaza cand cineva sau ceva imi da peste cap planurile, ma enerveaza cand nu reusesc ceea ce-mi propun, dintr-un motiv sau altul, ma enerveaza nepasarea si indiferenta din jurul meu, ma enerveaza cand mi se aduc acuze pe nedrept, ma enerveaza ca uneori nu sunt in stare sa-mi spun parerea, doar ca sa nu ies in evidenta sau sa evit un conflict, ma enerveaza cand ma trezesc din somn in toiul noptii si nu mai pot sa adorm, ma enerveaza cand imi dau seama ca as putea face mult mai multe pentru mine si cei din jurul meu si n-o fac. Ma enerveaza cand suna telefonul exact atunci cand nu pot/vreau sa vorbesc, ma enerveaza cand ma astept ca un lucru sa fie intr-un loc, intr-un moment, si constat ca nu e... Cam atat deocamdata :).

56) Pe cine urasti cel mai mult?

Nu stiu daca urasc pe cineva. Nu imi place compania persoanei respective, nu suntem compatibili... Dar n-as putea spune ca urasc pe cineva. Urasc oamenii in momentele in care barfesc. Si ma urasc si pe mine atunci cand barfesc. 

57) Ce fapta ilegala ai comite, intr-o situatie disperata?

As... jefui o banca. Si asa ca bancile jefuiesc destui oameni :).

58) Cum ti-ar placea sa mori? 

Dupa ce am facut toate lucrurile despre care am vorbit mai de mult, cele pe care mi-as dori sa le fac inainte sa mor. Nu cred ca "mi-ar placea" sa mor. Dar daca ar fi sa aleg un fel, ar fi undeva singura, fara suferinta.

59) Ce te sperie cel mai tare?

In momentul asta, ma sperie faptul ca am pierdut undeva pe drum o dragoste pe care o credeam eterna. Ma sperie faptul ca sunt lucruri pe care le-am facut si o sa se intoarca intr-un fel asupra mea. Ma sperie gandul la o batranete urata, in care as depinde de cineva sa ma ingrijeasca...

60) In ce situatie ai dovedit cel mai mare curaj din viata ta?

Cred ca atunci cand am venit in Bucuresti, dupa ce am terminat clasa a opta. Nu stiu de unde atata curaj din partea mea... Poate pentru ca era sora mea aici si asta mi-a dat aripi sa zbor departe de cuib :).

61) Cand si cui i-ai scris ultima data o scrisoare?

Omului meu. Cand mi s-a parut ca l-am nedreptatit, i-am scris o scrisoare ca sa-mi cer scuze. A fost scrisa la calculator si imprimata. O scrisoare de mana... cred ca i-am scris-o ultima oara nasei mele, cand am plecat de la ea.

joi, 16 iunie 2011

Vio

Ieri am aflat ca a murit Viorel. 

Am ramas blocata uitandu-ma la ce am scris si parca tot nu-mi vine sa cred. 

Mi-a spus Lori, ca l-a sunat un baiat de la sala pe sefu'si i-a spus ce s-a intamplat. Mi-a spus pe Skype. Am ramas blocata. Nu mai puteam sa fac nimic. Mi se muiasera mainile, picioarele, mi s-a strans stomacul si... Eram efectiv in transa. Nu mai stiu ce am vorbit cu ea, ce am mai intrebat-o... Nu mai stiu ce incasari am facut si cum. Cred ca le-am facut din obisnuinta, pe pilot automat. Simteam nevoia sa-i spun cuiva. Era Diana prin preajma, i-am spus... Dar ea nu avea treaba cu el. A zis ca il stie, ca parea un baiat super de treaba. M-am dus la Adi, stiam ca Adi l-a tuns de cateva ori. Si i-am zis. S-a mirat, nu i-a venit sa creada... El a trebuit sa tunda in continuare. Ducu era la sala si nu aveam cum sa-i spun. Oricum, m-am gandit ca afla de acolo. I-am dat mesaj, dar acolo jos nu are semnal si nu l-a primit. L-am sunat cand a iesit, inca nu primise mesajul - se primesc mai greu mesajele dupa ce iesi dintr-o zona unde nu ai semnal. Si i-am zis: "Ai auzit ce a patit Viorel?". Nu stia. Si mi-a zis dupa aia ca, atunci cand i-am spus, a fost socat. A mers pana la masina cu un baiat si nici nu stie ce i-a spus ala pe drum. 

De cand am aflat, numai la asta ma gandesc. Daca mi-as aminti ce visez noaptea, sigur tot pe el mi l-as aminti. Pur si simplu nu reusesc sa-mi scot din cap socul asta. Un om pe care il vedeam mereu la sala, ori se antrena, ori antrena. Omul care trecea prin fata salonului, cu un mar in mana, facea cu mana si zicea: "Servici usor!". Asa mi-l amintesc. Sau atunci cand radeam de Ioana, ca se holba la el :). Sau atunci cand m-a vazut ca ma contorsionam la sala si mi-a zis ca sunt flexibila. I-am zis ca am facut gimnastica... Si el m-a crezut! Dupa aia ma chinuiam sa-i explic ca nu e asa. Sau cand zicea ca, uneori, se simte ca Edward omul-foarfeca...

Acum nu mai e. N-o sa-l mai vad niciodata. Nu mai tin minte cand l-am vazut ultima oara.
Ma gandesc ce tragedie e pe capul familiei, ce traumatizata e prietena lui. 

Cica a facut atac de cord in somn, din cauza deshidratarii... Cu 3 zile inainte de concurs, culturistii nu beau apa, pentru ca muschiul sa arate mai striat. Avea 28 de ani. Sunt sigura ca a lasat o gramada de lucruri neterminate. Sunt sigura ca a lasat o gramada de lucruri neincepute. 

Viata e a naibii de scurta. E prea scurta sa ai dubii, e prea scurta sa analizezi si sa gandesti fiecare pas. E prea scurta sa astepti momentul potrivit. Ia-o si traieste-o! Da-ti seama ce te face fericit si du-te in directia aia! Poate ca intr-o zi o sa te trezesti batran si o sa-ti dai seama ca toate s-au dus mult prea repede. Poate ca maine n-o sa te mai trezesti... N-ai de unde sti. Poti doar sa-ti implinesti visele, unul cate unul. Sau sa mori incercand asta. 

miercuri, 15 iunie 2011

Intreaba-ma orice

In sfarsit, am inceput-o. De fapt, in sfarsit am terminat Niste raspunsuri si am inceput ultima carte din seria Mihaela Radulescu. Intreaba-ma orice. Contine, pe langa cele scrise de ea, 425 de intrebari, care sigur o sa ma puna serios la incercare. E spatiu in carte sa raspund dupa ele. Dar... O sa fiu ca o carte deschisa pentru oricine pune mana pe cartea aia dupa aceea. Asa ca o sa completez sirul multelor intrebari pe care le-am ales deja aici cu cele din carte. Sa vedem ce poveste a vietii mele iese la final :).

1) In ce ipostaza crezi ca-ti poti face cea mai reala impresie despre caracterul unui om?

Cred ca iti poti face cea mai reala impresie despre caracterul unui om atunci cand i se intampla ceva neprevazut. Adica felul in care reactioneaza atunci cand ii e greu, ii e rau, e neajutorat. Sau cand ti-e tie greu, ti-e rau, esti neajutorat. Prin felul in care te ajuta. Sau prin felul in care ajuta, in general. Cred ca atunci iese la iveala caracterul unui om.

2) Ce schimbari ai face in viata ta de acum?

Destul de multe, pentru ca am tendinta de a fi vesnic nemultumita de viata mea. As gasi un loc al meu unde sa stau, fara teama ca intr-o zi, cineva poate veni sa-mi spuna ca trebuie sa-mi caut alta locuinta... Si fara corvoada de a-mi mai cara bagajele dintr-o casa in alta. Deci as elimina chiria si mi-as gasi o casa pe care sa mi-o fac CAMIN.
Mi-as echilibra programul in asa fel incat sa pot dormi 7-8 ore pe noapte, in fiecare noapte, in asa fel incat sa pot face gimnastica o data la doua zile, in asa fel incat mesele mele sa fie mai regulate si mai corecte, in asa fel incat sa imi dedic mai mult timp mie si activitatilor care imi aduc satisfactii.
Poate ca mi-as cauta un alt loc de munca, unde sa ma pot pune in valoare mai bine decat o fac la ora actuala, dar asta ar insemna sa-mi stiu valoarea.
Mi-as baza alegerile mai mult pe instinct, pe simturi... Sau macar le-as asculta mai bine inainte de a lua o decizie.
As iubi mai bine. Mai putin egoist.
As fi mai dispusa sa ajut mai multa lume.

3) Ai acordat vreodata cuiva primul ajutor?

Nu. Am gasit destul de recent o fata lesinata pe strada si prietena cu care eram a sunat la salvare. Si am stat cu ea pana a venit salvarea. Dar nu cred ca se poate numi prim ajutor. Doar ajutor.

4) Ti-a fost vreodata rusine sa spui unde te-ai nascut sau unde ai crescut? In ce context?

Poate ca prima data cand am venit in Bucuresti si am dat la liceu aici... Imi era putin aiurea sa spun ca sunt din Tulcea, pentru ca stiam parerea bucurestenilor despre cei veniti din provincie: niste tarani care vin in capitala sa le ocupe locurile din scoli. O fi fost o parere gresita a mea, dar asa gandeam atunci. Acum am cunoscut multe persoane din provincie si m-am impacat cu ideea.

5) Care a fost cea mai mare gafa pe care ai facut-o vreodata?

Hmm... De obicei fac tot posibilul sa nu ies in evidenta, sa stau in banca mea si sa evit sa-mi expun parerea, tocmai pentru a nu face gafe sau pentru a nu intra in discutii contradictorii cu ceilalti. Cred ca o gafa mare am facut acum multi ani, cand, impreuna cu prietena mea, am cumparat un cadou pentru o cunostinta a carei zi de nastere era cu o luna mai tarziu... Ne informasem gresit in legatura cu ziua in care era nascuta persoana respectiva... Nu ne stiam foarte bine, si ne-am cam facut de ras... Dar am recuperat o luna mai tarziu :).

6) In casa cui te simti cel mai bine primit ca musafir?

Cred ca in casa surorii mele. Am locuit cu ea multi ani cand am venit in Bucuresti, si i-am acceptat stilul dezordonat. Dar atunci cand ma duc la ea, ma simt ca acasa. Si mi se pare si normal, din moment ce e sora mea...

7) Care a fost momentul tau cel mai crunt de saracie?

E legat tot de sora mea. In perioada in care eu nu munceam inca si ea era studenta. Traiam din banii trimisi de mama, pe care nu-i dramuiam mereu asa cum trebuie, ca deh... eram tinere si nelinistite :). S-a intamplat o data sa ramanem fara bani de paine, nu mai aveam niciun ban in casa, si-mi amintesc ca ea a facut un fel de paine la cuptor (din faina pe care o gasise prin debara) si am mancat-o de parca ar fi fost cine stie ce prajitura...

8) Cand ai stat ultima data treaz toata noaptea si din ce motiv?

Ultima noapte "alba" s-a intamplat datorita reintalnirii cu o prietena pe care nu o mai vazusem de doi ani jumate. Am vrut sa recuperam toata perioada intr-o noapte. Si am reusit, in mare parte.

9) Cand auzi ca s-a intamplat o tragedie pe planeta, intr-o tara indepartata, cum reactionezi?

De cele mai multe ori, mi se face mila de ceea ce vad la televizor. Si ma gandesc de unde o sa gaseasca oamenii aia puterea sa treaca peste tragediile care li s-au intamplat, peste faptul ca rudele sau prietenii lor au murit, peste faptul ca trebuie sa-si ia viata de la zero. Apoi sunt egoista si ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mi s-a intamplat mie asa ceva.

10) Cand te-ai simtit cel mai nedreptatit?

Cand am primit rezultatele de admitere la liceu si am vazut ca, desi aveam media 8 si ceva sau 9, eram respinsa. Stiam ca invatasem mult, stiam ca trebuia sa intru, si totusi, cu o nota destul de bunicica, m-am trezit pe dinafara. Dar, din cauza ca eram destul de multi in aceeasi situatie, s-au suplimentat doua clase si totul s-a rezolvat pana la urma.

11) Ai salvat cu adevarat viata cuiva? 

Nu cred, nu-mi amintesc o situatie in care sa fi salvat o persoana de la moarte. Mi se intampla sa trag de mana o persoana despre care observ ca e neatenta atunci cand traverseaza... Sau lucruri de-astea minore. Dar nu se pot contabiliza ca si salvari de vieti.

12) Cu ce handicap crezi ca ti-ar fi cel mai greu sa traiesti?

Am fost la un moment dat in carucior cu rotile si a fost crunt. Nu ma pot imagina fara o mana, un picior, fara sa aud, sa vad, sa miros. Fara sa simt sau sa gandesc... Ar fi groaznic sa am sufletul schilodit, mintea handicapata ori vreun simt alterat. Mi-ar fi greu fara oricare din lucrurile pe care le pot face acum. Cred ca singurul lucru pe care l-as accepta ca si handicap ar fi sa nu pot vorbi. Pentru ca as scrie in schimb. Si sunt sigura ca ar iesi ceva tare frumos din scrierile unui om mut.

13) Care a fost cea mai penibila scuza pe care ai folosit-o vreodata? 

Sincer, nu-mi amintesc vreo scuza penibila... Poate era atat de penibila incat am refuzat s-o accept ca fiind scuza folosita de mine si de asta nu gasesc niciuna acum. Cred ca in scoala generala si in liceu foloseam scuze penibile, cand nu-mi faceam tema sau nu invatam... Scuze, gen clasica: "mi-am uitat caietul acasa" :).

14) Cine e cea mai importanta fiinta pentru tine?

Omul meu. Omul cu care imi impart zilele si noptile. Stiu ca nu i-o arat mereu asa cum ar vrea el, dar e cea mai importanta fiinta pentru mine.

15) Ce calitati admiri cel mai mult la:

- tine? - la mine... admir abilitatea mea de a fi multitasking, admir ca sunt ordonata, admir capacitatea de a-l asculta aproape intotdeauna pe cel de langa mine, curiozitatea si cautarea continua a ceva mai bun, faptul ca am descoperit ca-mi place sa citesc, desi in liceu mi se parea o corvoada (drept urmare n-am citit mai nimic in perioada liceului), rapiditatea de a scrie la calculator, capacitatea de a comunica cu cei din jur, dorinta continua de a scrie, de a inventa povesti, imi admir simtul umorului, dorinta de a imortaliza momentele cheie in fotografii, faptul ca am invatat sa gatesc de nevoie si chiar imi face placere de cele mai multe ori...

- prietenii tai? - nu am multi prieteni, in primul rand. Dar la cei pe care ii am le admir sinceritatea, mintea deschisa, umorul, faptul ca ma ajuta atunci cand am nevoie sau cand simt ei ca am nevoie, faptul ca, de cele mai multe ori, trece mult timp fara sa vorbim, dintr-un motiv sau altul, iar apoi reluam totul ca si cum nu ne-am fi vazut de o saptamana. Faptul ca ma simt eu in prezenta lor. Faptul ca au acceptat sa-mi fie prieteni pe termen lung si ma accepta asa cum sunt.

- un om politic? - la un om politic nu admir nimic. Nu urmaresc alegerile, emisiunile cu tematica politica, nu imi plac oamenii politici. Mi se par mincinosi, parsivi, hoti, dezinteresati...

16) Ce calitati crezi ca admira cei din jur de la tine?

Mi s-a spus ca din exterior par o persoana foarte echilibrata si centrata. Desi de cele mai multe ori nu ma simt asa, dar asta e senzatia pe care o las. Multitasking-ul e de asemenea o calitate pe care mi-o evidentiaza destui, interactiunea cu ceilalti oameni, stapanirea de sine, simtul umorului, faptul ca stiu foarte bine limba engleza, putina italiana si franceza... :)

17) Ce crezi ca e cel mai neplacut la tine?

Sunt multe lucruri pe care le-as modifica, sa fie mai placute. Incepand cu partea fizica, mi-as face sa dispara cicatricea de la operatie si scurtarea de 1 cm jumate a piciorului stang, scolioza care a venit in urma scurtarii, as elimina celulita, monturile, lipsa de tonus, mi-as mari sanii mici, as normaliza tenul gras si pe alocuri cu cosuri, as potoli parul si l-as face sa se ingrase mai greu, mi-as face sa dispara cearcanele... Neplacut la mine e faptul ca sunt uneori egoista, am tendinta sa ma victimizez, nu-mi cunosc valoarea si ma subapreciez de multe ori, sunt nehotarata, am tendinta sa ma iau dupa ce spun ceilalti, fara sa-mi dau seama ce vreau eu de fapt, am tendinta sa fiu o minge de fotbal a parerilor celorlalti, incercand mai mereu sa-i multumesc pe toti cei din jur. Lucru despre care am realizat ca nu e posibil, si totusi continui sa-l fac. Bine, cei din jur nu considera asta un lucru neplacut, decat atunci cand nu reusesc sa-l multumesc pe vreunul dintre ei... :). Am incapatanare doar pana la un anumit punct, dupa care renunt, motiv pentru care nu duc multe lucruri pana la capat. Nu ma pricep sa tin legatura cu oamenii din viata mea, incepand cu familia si terminand cu prietenii.

18) Cine e prietenul tau cel mai bun?

In momentul de fata, prietenul meu cel mai bun e blogul asta anonim. Lui ii pot spune orice fara teama ca o sa fie citit, interpretat, judecat... Aici sunt doar eu cu mine. Sunt sincera si directa. Atat de sincera si directa nu-mi permit sa fiu cu nimeni.

19) Cine e eroul tau preferat, din viata reala ?

Eroul meu preferat... Eroii mei preferati din viata reala sunt cei care au reusit sa gaseasca raspunsurile la intrebarile esentiale ale vietii, care au gasit ocupatia care le face cea mai mare placere, care se simt impliniti si emana viata. Nu-mi vine in minte vreun nume, dar o sa ma gandesc la o persoana care le intruneste pe toate.

20) Ce ai vrea sa nu afle niciodata prietenii despre tine?

Ca, uneori, inca ma mai descopar singura. Nu stiu de ce, mi-e rusine de chestia asta.

21) Pe cine te bazezi intr-o situatie-limita?

Cred ca in primul rand pe mine. Daca se intampla sa nu reusesc, apelez la oamenii care imi vin atunci in minte, in functie de cat de ""limita" e situatia.

22) Care a fost ultima fapta caritabila pe care ai facut-o?

Nu-mi amintesc... Am mai dat uneori bani saracilor, am strans bani o data ca sa se cumpere lucruri pentru o casa de copii... Dar nu-mi aduc aminte cand.

23) Pentru cine ti-ai da viata?

... Nu stiu. N-am gandit niciodata atat de departe. Cred ca as cauta solutii mai putin drastice decat luarea unei vieti.

24) Cui i-ai dona un organ, daca ar fi cazul?

Cuiva din familie probabil, sau cuiva de care ma simt apropiata.

25) Ce visezi cel mai des?

Imi ucid visele din fasa, de cele mai multe ori. Pentru ca imi repet ca nu sunt in stare sa ajung sa-mi implinesc un asemenea vis, ca mie nu mi se cuvine... Visez o casa mica, pe pamant, cu o gradinuta la fel de mica, iar eu visez sa fac poze. Multe poze. Frumoase. Daca intrebarea se refera la visele nocturne... Pe alea nu mi le amintesc decat foarte rar si doar daca le visez aproape de trezire. Deci... N-as putea spune ca-mi amintesc foarte des ceea ce visez.

26) Care a fost cel mai urat cosmar pe care l-ai avut?

Nu-mi amintesc. L-am uitat probabil, din cauza ca era prea urat.

27) Pe cine simti nevoia sa protejezi cel mai mult?

Nu stiu. Nu cred ca simt nevoia asta.

28) Ce boala n-ai vrea sa ai niciodata? Faci ceva ca s-o previi?

Cred ca o boala mintala. Uneori, cand am dureri de cap, nu reusesc sa gandesc asa cum as vrea, ma impiedica durerea de cap... Nu stiu ce as face daca m-as lovi de chestia asta pe termen lung.

29) Care e cel mai mare viciu al tau? Ai incercat vreodata sa scapi de el?

Nu beau, nu fumez, nu ma droghez, nu fac sex excesiv, nu beau cafea decat in anumite perioade, si de obicei imi trece repede, mananc cat de cat echilibrat, fac gimnastica de 2-3 ori pe saptamana, deci nu se poate numi viciu... Nu cred ca am vreun viciu... Sau nu am puterea sa-l vad in momentul asta.

30) Care a fost primul tau vis implinit?

Camera foto, cred. Am strans ceva bani ca sa mi-o iau. Am luat-o ca sa fac poze pe stadion, dar nu a mai ajuns sa surprinda astfel de instantanee.

31) Unde te simti cel mai in siguranta?

Nici nu stiu. De acasa am plecat de mult, deci nu-mi mai ofera siguranta locul ala. O casa stabila nu am avut in ultimii ani, deci n-as putea numi un loc in care sa ma simt in siguranta. Chiar nu stiu.

32) Ce nu suporti la un barbat? Ce nu suporti la o femeie?

La un barbat nu suport sa-l vad scuipand, aranjandu-si "podoabele", sa-l vad beat, neingrijit, sa-l vad  imbracat in maieu, sau in orice altceva cu brandul la vedere, sa-l aud injurand, sa miroasa a transpiratie, nu suport atunci cand afiseaza un aer de superioritate, cand face avansuri deplasate unei femei, lipsa de respect, minciuna...

La o femeie nu suport radacinile crescute, dintii nespalati, unghiile lungi, bijuteriile excesive, imbracamintea stramta si/sau cu brandul la vedere, lipsa bunelor maniere, lipsa de respect, minciuna, lipsa de bun gust...

33) Despre ce domeniu stii cel mai mult?

Despre niciunul. N-am aprofundat nici un domeniu pana acum, deci nu pot spune ca stiu multe despre un domeniu sau altul. Si nici nu imi vine in minte un domeniu pe care mi-ar placea sa-l aprofundez. Poate ca stiu cel mai mult despre gramatica limbii romane... Desi sunt convinsa ca daca iau acum o carte cu exercitii ale limbii romane, cu greu imi aduc aminte care-ce-unde-cum...

33) Ce meserie ti-ar placea sa ai, dar n-ai avut ocazia, sansa, priceperea?

Cred ca mi-ar fi placut sa fiu jurnalista, am avut ocazia pentru ca am intrat la Facultatea de Jurnalism, sansa si pricepere cred ca as fi avut pentru ca imi place sa scriu... dar m-am demoralizat cand am aflat cate dintre publicatii si televiziuni sunt coordonate din umbra de anumite partide sau anumite persoane... Si in felul asta li se impune o anumita directie in care sa scrie... Li se impun conditii... Si dupa doi ani de facultate, am renuntat.

34) In ce domeniu esti cel mai ambitios?

Sunt ambitioasa pana la un anumit punct, dupa care imi pierd interesul si, ori las lucrul respectiv neterminat, ori il termin, dar mai mult asa... de dragul de a nu-l lasa balta. Deci nu ma consider o persoana ambitioasa. Poate nu am gasit inca domeniul care sa ma ambitioneze.

35) Ce te face sa plangi?

Cand eram mai mica, plangeam destul de mult. Dadeam vina pe mine pentru multe dintre lucrurile care imi lipseau sau care nu-mi ieseau asa cum voiam. Pana mi-am dat seama ca, in loc sa plang, trebuie sa iau atitudine si sa fac ceea ce depinde de mine. Sa fac ceea ce-mi sta in putinta. Iar ceea ce nu depinde de mine... Nu merita lacrimile mele. De obicei, plang cand simt ca nu mai pot, plang la unele filme... Nu-mi amintesc ultima oara cand am plans de fericire...

36) Ce subiect de discutie nu-ti face deloc placere?

Mai de mult, cand eram mai plinuta, evitam discutiile legate de asta, de mancare, de slabit... Ma simteam prost si nu stiu de ce, pentru ca as fi avut cu siguranta ceva de invatat in urma discutiilor alora. Si cele legate de sex ma incomodau. Acum... nu stiu. O sa fiu mai atenta, sa-mi dau seama :).

37) In ce situatie te-ai simtit inutil?

Cand cineva mi-a prezentat o problema si n-am gasit nicio solutie, n-am putut sa-i dau o varianta de rezolvare... Sau, la munca, atunci cand se mai intampla sa-mi pice netul - pentru ca depind direct de internet ca sa-mi fac treaba -, sau calculatorul cu totul... Ma simteam inutila, eram legata la maini.

38) In ce imprejurare ai stralucit ca niciodata?

Cand m-am indragostit. Inceputul unei povesti de dragoste mi se pare o perioada minunata. Simti ca toata lumea e a ta, simti ca poti face orice, simti ca zbori :).

39) Cand ai fost cel mai fericit (cea mai fericita)?

Cand m-am simtit iubita :).

40) Care a fost cumpana vietii tale de pana acum?

Sa plec sau nu de acasa, de langa omul meu.

41) Ai fost vreodata la un pas de moarte?

Nu cred. Sau poate n-am simtit moartea, desi era la doar un pas de mine :).

42) Cand ai avut cea mai adanca depresie?

Cred ca in adolescenta... Asta mi-a venit in minte cand am citit intrebarea. Perioada in care se intamplau tot felul de lucruri cu mine, corpul mi se transforma... Iar eu nu stiam nimic despre ce se intampla. Decat de prin niste pliante primite la scoala care faceau un scurt rezumat al tuturor pasilor pe care trebuia sa-i parcurg. Incomparabil cu ceea ce ar fi putut sa-mi povesteasca mama. Nici acum nu stiu daca mi-am revenit complet din depresia aia, pentru ca inca ma mai doare cand vorbesc despre ea.

43) Cand te-ai distrat cel mai bine?

Cu Ioana. Pe stadion. Si pe langa stadion. Cred ca a fost perioada cand am ras cel mai mult. Cel putin asa mi-o amintesc eu :).

44) Care a fost cel mai frumos eveniment de familie la care ai participat?

Legat de familia mea... Nu-mi amintesc vreun eveniment deosebit. Chiar nu stiu. Poate urmeaza sa particip la un eveniment de familie frumos :).

45) Care crezi ca e cuplul cel mai reusit din cate cunosti?

Cristiana si Ionut. Sunt... pur si simplu reusiti :).

vineri, 3 iunie 2011

Intrebarile

Macar sa continui cu intrebarile. Am o lista luuuunga si pana acum n-am raspuns decat la una.

Drept urmare...

Care este cel mai valoros lucru pe care il ai? (din punct de vedere financiar)

Cel mai valoros lucru pe care il am, din punct de vedere financiar, e laptopul proaspat achizitionat.
Care este ideea ta despre fericire?
Hmm... Am ajuns la concluzia ca fericirea pura, adevarata, o intalnesti foarte rar. Mi-am dorit de multe ori fericirea si am cautat-o prin multe locuri, pana cand am inteles ca nu are rost sa mi-o doresc pentru ca ea e deja in mine. Drept urmare, fericirea e o stare interioara de moment. Restul nu e fericire. E o stare de bine, e admiratie, e contemplare, e impacare, e acceptare...

Amintiri

Am nevoie de amintiri. Mi-am blocat lucrurile care s-au intamplat in copilarie, in adolescenta, chiar si lucruri din trecutul recent. Lucruri care nu mi-au placut la momentul respectiv, pe care le-am perceput ca fiind rele, de teama sa nu-mi faca rau, probabil. Si o data cu ele am blocat si celelalte amintiri. Am realizat la un moment dat ca eu nu mai am amintiri. Si le-am ingropat atat de adanc, incat nu le mai gasesc.

Imi vreau amintirile inapoi. Vreau sa vorbesc despre copilaria mea si sa-mi amintesc detalii, mirosuri, gusturi, senzatii, locuri, oameni... Vreau sa vorbesc despre toata viata mea cu lux de amanunte. Nu vreau sa mi-o povestesc in mai putin de doua minute, galopand prin tot ce e important.

Am nevoie de amintiri ca sa ma cunosc.

Nemultumiri

De ceva vreme sesizez niste reprosuri intre noi doi, niste nemultumiri, care, in mod normal, n-ar trebui sa existe. Adica, pentru mine, daca am ajuns la lucrurile astea, daca impunem celuilalt cum ar trebui sa se comporte, cum ar trebui sa iubeasca, cum ar trebui sa sustina... Daca lucrurile astea nu vin firesc... Atunci ceva nu e in regula.

N-am reusit niciodata sa tin o persoana aproape de mine. Nici macar familia. Sunt departe de toti. Si indepartez si pe cine imi e aproape, tocmai ca sa fie in rand cu toti. Sunt un om singuratic. Asa imi e firesc sa fiu. Imi e bine sa fiu doar eu cu mine. Nu ma simt singura, plictisita... Poate am senzatia ca asa o sa ma cunosc mai bine, petrecand timp doar eu cu mine. Mi-ar placea sa fiu mai... dornica sa fiu inconjurata de oameni. Sa vreau sa ajut oameni, sa vreau sa primesc ajutor din partea lor. Dar sfarsesc tot singura.

Cine sunt eu?

Ne-am mutat la nana de doua zile. Incerc sa ma reobisnuiesc cu el in casa, cu toate lucrurile pe care le faceam impreuna, incerc sa ma obisnuiesc sa-mi impart din nou timpul cu el. Ma simt egoista si stiu ca sunt. Pentru ca in toata perioada asta casa a fost doar a mea. Timpul il imparteam doar intre preocuparile mele. Am avut feeling-ul ca o sa se intample asta. Am avut o presimtire ca o sa ma reobisnuiesc ceva mai greu. Si chiar asa e. 

Am din nou senzatia ca ma sufoca. Si in acelasi timp, nu pot fara el. Am senzatia ca lucrurile astea ne apropie. Altfel, suntem prea prinsi in lucrurile banale, in chestiuni legate de bani, de chirie... Chestiuni concrete. Dar in  ceea ce priveste emotiile, starile, dorintele... Uneori tindem sa uitam de ele. Si momente ca asta ne obliga sa ne reamintim ca nu suntem roboti care doar muncesc, mananca si dorm. Ne obliga sa ne intoarcem la NOI. La adevaratii noi. La noi, asa cum ne-am indragostit unul de celalalt.

Port vina faptului ca de cele mai multe ori dau nastere unor astfel de momente tensionate. Dar cred ca tocmai de asta o fac. Ca sa ma intorc la mine. La el. La NOI.

...

Aseara l-am vazut in mall. Ma tot gandeam cum ar fi daca ne-am intalni vreodata intamplator. Si uite ca intamplarea a facut sa ne revedem. Era cu mai multa lume, nu l-am privit decat o fractiune de secunda. A fost de ajuns sa mi se inmoaie genunchii si sa simt ca iau foc. Nu aveam aer sa respir si parca inima-mi batea in stomac... Am trecut printre ei, pentru ca erau foarte multi si nu aveam pe unde sa ii ocolesc. Nu stiu daca m-a vazut. Tind sa cred ca nu. Nu m-am mai putut uita la el. A fost o fractiune de secunda foarte incarcata emotional. L-am visat in noaptea asta. Intr-un spital. Nu eram niciunul din noi bolnavi, ne-am intalnit pe hol...

Ce senzatie ciudata, sa te gandesti la viitor impreuna cu un om, sa iti faci planuri de casa si alte lucruri asemanatoare si in acelasi timp sa nu-ti poti lua gandul de la altul... Nu mi s-a mai intamplat pana acum.

...

De fapt, titlul postarii trebuia sa se dezvolte altfel. Initial, am vrut sa scriu despre faptul ca nu ma cunosc. Ca nu stiu ce vreau sa fac, nu stiu ce simt, nu stiu sa fiu fericita, nu-mi cunosc potentialul... Nu stiu cine sunt. Ma simt cat de cat centrata pe mine, dar parca in sensul rau. Parca tot ce vad sunt defectele, pe care le amplific, le inmultesc, le evidentiez... Si nu fac decat rau. Si stiu asta.