miercuri, 12 octombrie 2011

Soundtrack-uri

Am vazut azi "No strings attached". Dragut film, nu mai vazusem un film de la "Attonement". Si a trecut ceva timp de atunci. O data cu filmul am mai descoperit cateva melodii. Asa mi se intampla aproape la fiecare film. Notez replici care-mi plac si ma aleg cu soundtrack-urile. 

Imi place chestia asta, pentru ca atunci cand aud una din melodii, o asociez automat cu filmul, cu o scena care mi-a placut... De multe ori mi se intampla sa relationez cu melodii care nu se potrivesc cu starea sau cu situatia mea actuala, dar pe care le ascult obsesiv. Imi spun ca la un moment dat o sa se incadreze ele in peisajul vietii mele. Adica la un moment dat o sa vina starea potrivita melodiei. Oare are sens ce zic eu aici? :) Alteori descopar melodiile cam tarziu, dupa ce momentul s-a dus si in felul asta imi rascolesc trecutul. 

Cred ca melodiile si soundtrack-urile m-au starnit cand a venit vorba de Razvan. A gasit mereu melodiile potrivite, parea ca avea mereu o melodie drept raspuns la orice intrebare. Si poate din cauza asta, totul mi s-a parut mai mult decat a fost. Din cauza asta am vrut mai mult, din cauza asta am crezut ca e mai mult. Din cauza asta m-am implicat mai mult decat trebuia, probabil. Ca tot vorbeam mai sus de rascolit trecutul.

Am vorbit cu el de cateva ori pe mess si chiar ma linisteste sa stiu ca... Suntem in regula. Acum chiar sunt ok in privinta lui. Si i-am spus sa ne vedem o data, sa mai povestim ce si cum si a fost de acord. Si chiar mi-ar face placere. I know we're cool :). 

Ziceam de film. Mi-a placut. Na, ca orice film, are un final fericit. Dar ceea ce am inteles eu din el e ca punem suflet in tot ceea ce facem, desi in multe randuri avem senzatia ca suntem imuni, ca nu ne afecteaza, ca nu suferim. 

No strings attached

Adam, you're wonderful. If you're lucky, you're never gonna see me again. 
...
Hey, I heard you and your dad are tunnel buddies, huh? She chose your dad over you, man... That's like... trading an iPod for an A-track. 
...
In ten years from now you're gonna be having sex with your wife. And it's gonna be in the missionary position. And one of you is going to be asleep. And you're gonna think back to this moment and you're gonna call me crying. And I'm gonna laugh in your face. I'm sorry, but it's what I'm gonna do! 
...
Yeah, I know you can dance alone and I know that you'll be fine. 
So...
I don't know. When we lost your father I couldn't stand to see you in pain and I think you knew that. I think that you got good at being strong, for me. But I'm telling you, be hurt. I can take it. The world can take it. 
...
I mean, I know we broke up, but...
Emma, we didn't break up. We never started. 
...
We don't pick who we fall in love with. And it never happens like it should. 
...
I hurt you, I'm sorry. I don't know why I wasted so much time pretending I didn't care. I guess I just... didn't wanna feel like this... It hurts. But I love you, I'm totally, completely in love with you and I don't care if it's too late, I'm telling it anyway. Please, say something. 
Wait. You should know that if you come any closer, I'm not letting you go. 
I love you.
That's good.